Over Margarita

Margarita Bernal: trainer, coach/counsellor, supervisor, intervisor en relatietherapeut. 

 

Persoonlijke achtergrond: 

Ik ben geboren in Sant Cugat del Valles, een stadje dat achter de bergen van Barcelona ligt (1969). Ik heb een Nederlandse moeder en een Spaanse vader. Een mooie combinatie van twee bijzondere culturen die zichtbaar zijn in mijn Nederlands uiterlijk en mijn Spaans temperament. Ik ben de oudste van drie, ik heb twee broers. Ik ben 3-talig opgevoed (Spaans, Nederlands en Catalaans). Op mijn 23ste ben ik naar Nederland gekomen. Ik ben getrouwd en ben moeder van twee prachtige dochters. 

 

Ik hou van tuinieren, dansen, schilderen, reizen (ik geniet van de indrukwekkende natuur, en het leren kennen van andere culturen en gewoontes), met vrienden mooie gesprekken en uitwisselingen hebben, wandelen, spelletjes spelen, samen koken en een lange tafel met mensen die van het eten en het samenzijn genieten.

 

Werk en opleiding:

In Spanje heb ik de HBO opleiding Toerisme gedaan. In Nederland heb ik bij de afdeling personeelszaken van de gemeente Wageningen gewerkt. De rode draad in mijn werk is: mensen en plezier. 

Dienstverlenend zijn, mensen helpen en begeleiden, bijdrage aan de groei, ontwikkeling en plezier van andere.  

 

Vanaf 2003 heb ik een aantal trainingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd bij de Essence organisatie. Dat was het begin van mijn innerlijke groei. Er ging een wereld voor mij open. Ik wist wat ik wilde: trainer worden. Ik heb een aantal vakken psychologie gevolgd en ingezien dat de combinatie van theorie met ervaringsleer beter bij mij past.

 

Hiervoor bood de ACC (Academie voor coaching en counselling) voor mij een prachtige kans. In 2005 heb ik niveau 1 gedaan en afgerond en in 2006 niveau 2. In het tweede jaar gelijk met mijn eigen praktijk Strokes gestart waarin ik volwassene begeleid, individueel en relaties.

In 2007 was ik co-trainer bij de ACC en sinds 2010 ben ik opleider bij de ACC. Ik heb inmiddels met veel plezier en passie meer dan 20 groepen begeleid. Ik blijf het een voorrecht vinden. Ik ben een trainer die inzichten en groei stimuleert en deze duidelijk maakt aan de studenten. Ik stel me kwetsbaar en open op, ik ben reiziger en gids en laat dat in mijn wijzen van trainen zien. Ik heb de afgelopen 13 jaar mijn innerlijke en professionele pad gelopen en weet wat ik van mijn studenten vraag. Ik hou van het vak coach/counsellor, het is mijn beroeping. Ik vind het belangrijk om de houding van de coach/counsellor over te brengen, wat het verschil is tussen een goed gesprek kunnen voeren, er kunnen zijn voor de ander en een professionele coach/counsellor zijn. Wil je weten of het vak coach/counsellor iets voor jou is? Ben jij ook iemand die het liefst vanuit ervaringsleer leert? Dan is de ACC opleiding misschien ook iets voor jou. Kijk bij trainingen. 

Daarnaast heb ik de 3 jarige Transactionele Analyse opleiding afgerond (BTA). Bij Phoenix heb ik systemisch werk, trainersopleiding en relatietherapie gevolgd. Ik heb de basisopleiding EFT voor relatietherapie gevolgd.  In mijn begeleiding zet ik TA, systemisch werk en emotioneel lichaamswerk in. 

 

Ik geloof dat het mooiste wat we kunnen worden is onszelf. Dat mensen op zoek zijn naar wie ze ten diepste zijn en hun volle potentieel willen leven.

 

In februari 2017 ben ik gestart met Stiefgoed Leiden, waar ik samengestelde gezinnen naar rust en harmonie begeleid.