Relatietherapie en bemiddeling

De basis van mijn sessies is een prettige werkrelatie, een sfeer van veiligheid en vertrouwen waar ieder zich vrij voelt om gedachtes, gevoelens en idee├źn te bespreken. In de gesprekken met stellen werk ik vanuit de EFT (Emotionally Focussed Therapy) methode, die emoties als ingang neemt tot verandering.

In de gesprekken staan we stil bij de onderlinge interactie die tot conflicten leidt. We onderzoeken de dieperliggende emoties, behoeftes en verlangens en werken aan een prettigere manier van verbinden en communiceren met je partner.

Liefdesrelaties
Jullie hebben elkaar ontmoet en vonden elkaar leuk, werden verliefd, hebben lol gehad samen en ergens hebben jullie besloten om samen te gaan wonen, te trouwen of met elkaar een partner relatie te hebben. Jullie waren gelukkig.
In het begin van een relatie is het allemaal nieuw, leer je elkaar kennen, laat je soms dingen gaan en op een gegeven moment komen de ergernissen, de teleurstellingen, verwachtingen die niet uitkomen, situaties en gebeurtenissen waarbij de ander en jij zelf niet reageert zoals je graag zou willen. Waar jij of de ander iets gedaan heeft en het vertrouwen beschadigd is geraakt.
Het stapelt zich op en er komt een moment dat je niet meer weet hoe er mee om te gaan. Je hebt alles al geprobeerd wat je zelf kon bedenken. De communicatie werkt niet, het vertrouwen heeft een deuk gekregen, er is nog liefde maar die voelt ver weg. Toch voel je dat je voor je relatie wilt gaan.
Wat nu? Je bent welkom bij Strokes.
In een sfeer van veiligheid en vertrouwen krijgen jullie de ruimte om naar elkaar te luisteren, elkaar in openheid, respect en gelijkwaardigheid te vertellen wat er voor jou speelt. Begrip voor elkaars gevoelens, standpunt, beleving. Als er weer echt contact gemaakt kan worden met elkaar, kan de liefdesstroom weer op gang komen en is er ruimte om aan oplossingen te werken.
Ik werk met verschillende methodieken bijvoorbeeld EFT, geweldloze communicatie, TA, opstellingen.

Scheiding: het kind centraal
Het kan ook zijn dat jullie een punt bereikt hebben waarbij jullie besluiten om uit elkaar te gaan. Als er kinderen zijn, blijven jullie altijd samen ouders van de kinderen. De partnerrelatie eindigt, en de ouderrelatie gaat door.
Ook hierin is het belangrijk om met respect en gelijkwaardigheid met elkaar te communiceren. Kinderen houden van hun ouders en zijn erg loyaal. Als er conflict is tussen ouders voelen ze dat en zo ook onbewust zullen ze voor jullie gaan zorgen, uit liefde.
Hoe fijn is het voor kinderen dat er rust is bij de ouders, dat als er een diplomauitreiking, sportwedstrijd, feestgelegenheid is ze van de aanwezigheid van beide ouders kunnen genieten. En soms kan dat (nog) niet.
Voor de ouders die dit willen bereiken, het is mogelijk. Vaak zie ik dat ouders naar elkaar wijzen, elkaar de schuld geven. Het ligt aan de ander. De eerste stap is om naar je eigen aandeel te kijken en wat jij anders kunt doen om met de huidige situatie om te gaan. Jullie zijn welkom.

Persoonlijke relaties
Soms komt er in een relatie een moment dat de communicatie niet meer loopt, dat er een gebeurtenis of een situatie is waarbij er ruzie en conflict ontstaan is. Een impasse waar geen echt contact meer mogelijk lijkt te zijn. Er is de wens om weer met elkaar in gesprek te kunnen.
Moeder-dochter, vader-dochter, moeder-zoon, vader-zoon, broers en zussen, andere familieleden. Een vriendschap die een deuk heeft gekregen en waar je nog heel graag aan wil werken en niet weet hoe.

Zakelijke relaties
Ik begeleid bij conflicten die op het werk tussen medewerkers of tussen leidinggevende en medewerkers ontstaan. Het doel is om weer open communicatie en vertrouwen op gang te laten komen.