Werkwijze

Je bent welkom om mij te mailen of te bellen voor een afspraak. In de intake, kunnen we elkaar leren kennen en ervaren of er een klik is. Ik haal jouw of jullie verhaal op en we kijken wat ik voor jou/jullie kan betekenen.

Sessies duren in overleg één of anderhalf uur. Ieder traject is anders en uniek. Het aantal sessies varieert gemiddeld tussen de 6 à 12 keer.

De basis van elk traject is het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer waarbij jij vanuit rust naar jouw situatie of je dilemma kan kijken.

Door vragen te stellen laat ik je reflecteren op gevoel, gedachte, gedrag en lichamelijke sensaties. Ik geef erkenning aan wat zich aandient en maak het onzichtbare zichtbaar. Hiermee weet jij hoe je beter met je situatie om te kunnen gaan.

Als vertrekpunt werk ik in het hier en nu, doe een stapje naar het verleden om de parels die verstopt zijn op te halen, en een stapje in de toekomst om de koers van je dromen, verlangen en wensen alvast in te stellen.

Naast het gebruik van mijn eigen kennis, ervaring, levenswijsheid, waarneming, intuïtie en natuurlijk mijn eigen professionele en persoonlijke groei, put ik uit de volgende bronnen:

Transactionele analyse voor o.a. onderzoek naar interacties met jezelf en met andere;
RET, byron Katie, Voice dialogue voor de bewustwording van je overtuigingen, en negatieve gedachtes;
Uit de Gestalttherapie haal ik hulp voor gedragsverandering;
Opstellingen om situaties te verduidelijken en dynamieken zichtbaar te maken;
Ik ben bekend met verschillende vormen die ingezet kunnen worden in je traject zoals: biografisch counsellen, spelen, de Roos van Leary, elementen coaching, focussing. Uit de visie van de zijnsoriëntatie begeleid ik je in de ervaring van acceptatie; Ik maak gebruik van visualisaties, geleide fantasieën; jouw creativiteit d.m.v. schilderen/boetseren en bijvoorbeeld ook wandelen.

Ieder mens is bijzonder en uniek op eigen wijze en dat maakt dat ik de methodiek die ik toepas afstem op jou. Mijn ervaring is dat je stap voor stap zet, in je eigen tempo. Ik ben er om jouw proces te begeleiden.

Ik zet mezelf, mijn kennis en expertise in, en jij jou inzet, bereidheid te kijken naar jezelf en willen werken. Dan gaan we samen op reis.

The power of empathy:
“I’m in it with you
I’m not here to fix you
I’m not here to feel it for you
I’m here to feel with you and let you know you are not alone”

Ik werk volgens de ethische gedragscode van de ABvC en die van de ACC.